Prowadzący

Jerzy Skura

Barman

Jerzy Skura – barman, Menager gastronomii, konsultant barowy. Związany z barem całe dorosłe życie. Pracując od klubów po najlepsze bary koktajlowe w Krakowie. Finalista i laureat wielu konkursów barmańskich organizowanych przez takie marki jak Angostura, Jagermeister, Ballantines, Campari, i wielu innych. Pasjonat łączenia technik kulinarnych z koktajlami. W wolnych chwilach fan sztuki tatuażu, podróży, dobrego jedzenia oraz sportów walki.

Dawid Motyka

Szef Kuchni

Doświadczony szef kuchni, pasjonat, dążący do doskonałości profesjonalista, prywatnie mąż i ojciec. Swoje podejście do gotowania opisuje w następujący sposób: „spontaniczność i odwaga”. Czy mogą iść one w parze z poszanowaniem tradycyjnej włoskiej kuchni, tej domowej, tej przekazywanej z pokolenia na pokolenie? Otóż tak! Autorskie dania Szefa Kuchni powstają na bazie klasycznych, często zapomnianych receptur. A wyobraźnia, odrobina nonszalancji, spontaniczność i odwaga sprawiają, że tradycyjne dania kuchni włoskiej dostają w a’Bracciate Pasta & Winedrugie, jakże nieoczywiste, życie. To wszystko w oparciu o wyselekcjonowane produkty najlepszej jakości, w duchu zero waste. „Kuchnia to mój drugi dom” – mawia Szef Kuchni. Tak, to się czuje!

Łukasz Cichy

Szef kuchni i Nauczyciel ZSG

Kunsztu kulinarnego uczył się pod okiem najbardziej znanych i cenionych polskich szefów kuchni Adama Chrząstowskiego, Andrzeja Polana i Roberta Sowy, a miłość do gotowania wyniósł z domu – gospodarstwa rolnego pod Krakowem, gdzie po raz pierwszy miał styczność z małopolską tradycją kulinarną, i gdzie poznał wartość produktów pochodzących z uprawy ekologicznej lub własnej hodowli. Od lat konsekwentnie promuje miejscową kuchnię i produkty regionalne. Inspiruje się starymi recepturami, studiuje lokalne tradycje i oddaje podróżom kulinarnym. Twierdzi, że przepisem na sukces jest pasja i ciągłe doskonalenie, a swoim doświadczeniem i wiedzą dzieli się jako nauczyciel w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie. Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych. Jedno z jego ostatnich osiągnięć to brązowy medal w krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2021. W 2012 r. zdobył pierwsze miejsce w X Ogólnopolskim Konkursie Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la Cusine Martell oraz nominację do Kulinarnego Pucharu Polski. Szef Kuchni restauracji Biała Róża.

Praveer Baliga

Szef kuchni (English Speaker)

Szef z ponad 12-letnim doświadczeniem, specjalizujący się w kuchni indyjskiej i wegańskiej z całą gamą indyjskich ziół i przypraw. Swoją ścieżkę kariery rozpoczął od najbardziej eleganckiego hotelu Indii, Pałacu Taj Mahal i przemysłu Bollywood. Gotował także na super jachtach w Monako i Francji, a obecnie tworzy wydarzenia kulinarne, aby szerzyć swoją wiedzę na temat światowej sławy kuchni, kuchni indyjskiej. U nas prowadzi warsztaty w języku angielskim z Indii i kuchni wegańskiej.

Paulina Dobrowolska

Psychodietetyczka, technolożka żywności.

Pasjonatka zdrowego stylu życia, która od zawsze kocha gotowanie. Uczy jak prosto i przyjemnie wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe w rodzinie. Pokazuje jak przy niewielkim nakładzie wysiłku stworzyć dobrze zbilansowany i odżywczy posiłek. Lubi eksperymentować i ułatwiać sobie codzienne gotowanie. Jej warsztaty to nie tylko wspólne gotowanie i jedzenie, ale również edukacja o zdrowym odżywianiu. Na co dzień pracuje z rodzicami i dziećmi. Jej misją jest zaszczepienie zdrowych nawyków żywieniowych u najmłodszych, a wspólne gotowanie to idealna do tego okazja! Prywatnie mama 4-latka.

Patryk Studziński

Kierownik zmiany kuchni

Pochodzi z Krakowa, to tutaj uczył się gotować w wielu renomowanych hotelach i restauracjach. Doświadczenie zdobyte w miejscach specjalizujących się w różnorodnych kuchniach pozwoliło mu otworzyć się na nowe, nietypowe połączenia smakowe i tworzenie w stylu Haute cuisine. Uczestnictwo w szkoleniach, wizytacjach i konkursach kulinarnych poszerzyło horyzont jego gastronomicznej przygody, ostatnio w finale ogólnopolskim Bocuse d’Or. Swoimi umiejętnościami chce dzielić się z innymi, wymieniać doświadczeniami i wiedzą – od każdego możemy się dowiedzieć czegoś nowego. Prywatnie bardzo lubi podróżować – zwiedzanie nowych miejsc często jest inspiracją do tworzenia.

Krystian Wojtowicz

Barman

Pracę w gastronomii rozpoczął w 2011 roku w nieistniejącej już Plaży Kraków pod Hotelem Forum. Przez już prawie 13 lat miał okazję pracować w różnych konceptach gastronomicznych – pubach, klubach, restauracjach, koktajl barach, hotelach, eventach, szkoleniach. Najbardziej barowo ukształtowała go praca z koktajlami, głównie w Movidzie, gdzie pracował niemal 10 lat, z czego 6 lat jako szef baru i supervisor lokalu. Ponad 2 letnia przygoda w restauracji Ed Red Kraków (na początku jej istnienia) bardzo otworzyła mu głowę, jeśli chodzi o foodpairing oraz nieoczywiste połączenia smaków dzięki twórczej współpracy z kuchnią, której ówczesnym szefem był Adam Chrząstowski. Aktywnie współpracuje z firmą eventową Cocktail Atelier. Jego najnowszym doświadczeniem jest pre-opening 5 gwiazdkowego drugiego w Polsce hotelu Autograph Collection by Marriott. Aktualnie czynnie pracuje jako barman w koktajl barze Hedwig’s, który należy do hotelu Autograph Collection. Prywatnie spełniony mąż i ojciec, miłośnik kina, płyt winylowych, starych samochodów oraz popkultury lat 70′ i 80′.

Marek Staniszewski

Sushi Master

Ceniony krakowski SushiMaster, od 18 lat w zawodzie, pracował m.in. w SAKANA SUSHI, ZEN SUSHI & Restaurant, TAO by ZEN, Miyako Sushi, Megami Sushi Japanese & Thai Restaurant, Roru Sushi. Dwukrotnie podnosił swoje kwalifikacje przez otrzymanie certyfikatów AJSA (All Japan Sushi Association): Sushi Proficiency Certificate w 2019 i KUROOBI w 2021. Obecnie szefuje w Dozo Asia. Nie boi się ciekawych połączeń smakowych.

Szymon Solan

Sushi Chef

Sushi Chef który od 7 lat z wielkim sercem rozwija swoje umiejętności w kuchni azjatyckiej, a przede wszystkim sushi. Cechuje go wyjątkowa kreatywność w łączeniu nowych smaków. Musso Sushi kiedyś, a NagoSushi&Sake aktualnie to miejsca w których szlifuje swoje kulinarne rzemiosło. Z wyjątkową dokładnością przeprowadził wiele warsztatów sushi a w Cook Club pragnie podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Diana Olechnowicz

Szefowa kuchni

Absolwentka warszawskiej WSHGiT oraz laureatka wielu konkursów kulinarnych takich jak „L’art de la cuisine Martell”, „Primerba Cup”. Zdobywała doświadczenie w cenionych warszawskich restauracjach (Bistro de Paris Michel Moran, 5* gwiazdkowym hotelu H15, restauracji Amber Room), gdzie miała okazję współpracować z utalentowanymi szefami kuchni. Zainspirowana ich kreatywnością, z determinacją zaczęła kształtować własny styl kulinarny. Od 2019 roku, po przeprowadzce do Krakowa, realizuje swoje cele na stanowisku Szefowej kuchni zaczynając od legendarnego Hotelu Francuskiego a kończąc na otwarciu ekskluzywnego Stradom House Autograph Collection. Diana wciąż dąży do doskonalenia swojego rzemiosła i tworzenia wyjątkowych doznań smakowych dla swoich gości, a jej pozytywna energia sprawia że jest świetnym liderem i współpracownikiem w swoim zespole. Jest pełna pasji i zamiłowania do gotowania oraz dzielenia się swoją wiedzą aby zainspirować innych do odkrywania nowych smaków.

Dominika Kitowska

Sommelierka

Od lat związana z krakowską gastronomią. Absolwentka Wine and Spirit Education Trust. Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polski. Układała karty win nagradzane przez nowojorski magazyn Wine Spectator. Uczestniczyła w Międzynarodowych Mistrzostwach Sommelierów.

Bartłomiej Płócienniak

Szef kuchni

Tajniki sztuki kulinarnej zgłębiał w Londynie, gdzie przez 5 lat pod okiem mistrzów gotował w restauracjach na Chelsea. Pracował m.in. w Blue Bird, French Pigs Ear czy Cat&Mutton. Uczestniczył również w akcjach awangardy kuchni londyńskiej (lotne restauracje), dzięki którym gotował w oryginalnych zakątkach tego miasta. Po powrocie do kraju gotował w znanych krakowskich restauracjach takich jak Wentzl, Skandale Royale, Mezze, Konfederacka czy Barka. Za najciekawsze kuchnie uważa francuską, śródziemnomorską i dalekowschodnią. Jednak to autorska kuchnia polska, w której wyraźnie widać wpływy wielokulturowości, z lokalnymi produktami sezonowymi, jest jego prawdziwą specjalnością. Od 2014 tworzy i rozwija autorski projekt kulinarny Twój Kucharz. W 2015 był uczestnikiem popularnego programu w telewizji TVN – TOP CHEF.

Mariusz Gaworek-Linek

Pizzaiollo

Z pizzą związany od 19 lat, pracował na wszystkich możliwych piecach, o cieście i rodzajach pizzy wie wszystko, zna temat od podszewki. Korzysta jedynie z wysokiej jakości włoskich składników, prowadził z powodzeniem swoją pizzerie La Luna, obecnie kręci placki w Błonia Bistro.

Paulina Cygan

Cukierniczka

Z cukiernictwem związana od 15 lat. Szkoliła się w zawodzie w jednej z renomowanych, krakowskich cukierni – Cukiernia Cichowscy. Doświadczenie zdobywała w kilku dużych cukierniach w Krakowie. Na początku swojej drogi zawodowej pracowała między innymi w Hotelu Starym. Obecnie zajmuje stanowisko jako kierownik zmiany cukierni w Hotelu Puro Kazimierz. Jej ulubioną dziedziną cukiernictwa jest to tradycyjne, bo kto by nie chciał zjeść pysznego sernika czy pachnącej cynamonem szarlotki. „Po godzinach” mama na pełnych obrotach, próbuje nowych wyzwań zawodowych i uparcie dążę do celu który sobie wyznaczyłam.

Arkadiusz Ujma

Szef kuchni

Szef kuchni, zawsze uśmiechnięty i wesoły, pasjonat nowoczesnej kuchni Europejskiej oraz kuchni Molekularnej, laureat wielu konkursów kulinarnych. Sędzia konkursów kulinarnych i członek Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Uczestnik uwielbianego przez wszystkich programu Master Chef Polska Na codzień gotuje, tworzy i poszerza swoją wiedzę w topowych nowoczesnych restauracjach w samym sercu Krakowa. Arek ma wielką pasję do gotowania, kocha to co robi i nazywa to “magią”, ponieważ w kuchni nie ma granic i nie ma rzeczy niemożliwych, możemy wszystko jeżeli użyjemy tylko swojej wyobraźni i dodamy do tego szczyptę wiedzy. Jego motto i słowa którymi się kieruje Musicie mieć wyobraźnię i serce do walki, czasem żądać niemożliwego I nigdy nie pozwólcie, aby ograniczało was to kim jesteście ,, Gotować każdy może, lecz tylko nieustraszeni będą mistrzami ”

Dawid Grucel

Szef kuchni

Zaczynał swoją przygodę z gotowaniem w najlepszych restauracjach pod okiem francuskich szefów kuchni. Kierował wieloma znanymi restauracjami w Polsce, zdobywał doświadczenie w Irlandii. Wraz z Poland National Culinary Team reprezentował Polskę na największych branżowych wydarzeniach, takich jak Culinary World Cup Luxembourg 2018 oraz IKA Culinary Olympics Stuttgart 2020. Od 2019 kucharz Narodowej Reprezentacji Polskiej Siatkówki.

Tomasz “Brylant” Łój

Barista i Barman

Od wielu lat złączony z krakowską gastronomią, pracował w znanych i lubianych miejscach, takich jak: Nova RestoBar, Nadwiślańska, obecnie w Pino River. W 2018 otrzymał tytuł Vergnano Best Barista, w 2019 najlepszy Team Barowy Pisco Chile Expirience, w 2022 zdobył 3 miejsce w najbadziej prestiżowym kawowo-koktajlowym konkursie na świecie – Coffe in good spirit.

Grzegorz Szczygieł

Szef kuchni

Od 15 lat zmaga się z gotowaniem w restauracjach całej Polski poznając różne kuchnie Obecnie pracuje w restauracji Vinnica gdzie tworzy kuchnię tradycyjna nowymi metodami oraz spełnia się w szkoleniu najmłodszych oraz dorosłych Prowadzi także szkolenia w technikum gastronomicznym, gdzie pomaga młodym kucharzom poznać świat gastronomi . Jak sam powtarza kocha się w gotowaniu, ale słodkie zostaje zawsze blisko 🙂 zapraszamy na warsztaty z Grzegorzem, kto już był ten wie, że jest magicznie, a kto nie był, niech odwiedzi naszą stronę i znajdzie warsztaty dla siebie 🙂

Kacper Durnoga

Barman

Od wielu lat złączony z krakowską gastronomią, szlifował swój warsztat w Sababie, zajął drugie miejsce w prestiżowym konkursie World Class Poland 2023. Właściciel Gin Mill, ogromny fan ginu.

Anna Nowacka – Kość i Paulina Kapella

Warsztaty kreatywne

Mamy i przedsiębiorczynie. Razem mają 4 dzieci, 5 zwierząt i dwie firmy. Cenią dobrze spędzony czas, pyszne jedzenie i domowe ognisko. Kochają design i nieszablonowe myślenie. Na co dzień współtworzą markę kreatywnych zabawek STUKA PUKA.

Tomasz Borecki

Warsztaty kulinarne

Szef kuchni, manager gastronomii oraz kulinarny mówca i influencer. Uczestnik VII edycji programu MasterChef. Jego przygoda z gotowaniem rozpoczęła się już we wczesnym dzieciństwie kiedy to jednym z jego ulubionych zajęć było wspólne gotowanie z mamą i babciami. Gotowanie do dla niego doskonały sposób na wyrażanie siebie i pokazanie swojej artystycznej duszy. Posiada bogate doświadczenie w prowadzeniu warsztatów kulinarnych, które zdobył prowadząc swoje własne studio. Uwielbia pracować z dziećmi gdyż uważa, że to świetna przygoda. Warsztaty kulinarne to dla niego nie tylko przekazywanie wiedzy i wspólne przygotowanie posiłku lecz także forma sztuki i przedstawienia niczym na scenie. Do kuchni podchodzi wszechstronnie starając się nie ograniczać wyłącznie do jednego nurtu kulinarnego. Od kilku lat ze szczególną uwagą zgłębia wiedzę i doświadczenie z zakresu kuchni staropolskiej. Kulinarnie stara się być wierny tradycji, ale jednocześnie jest otwarty na nowości i rozwój gdyż uważa, że takie połączenie we współczesnej gastronomii to klucz do najlepszego smaku.

Marcela Czubat

Warsztaty kreatywne

Na co dzień pracuje w salonie w centrum Krakowa, wykonując zabiegi z zakresu kosmetologii, akupunktury estetycznej i terapii manualnych. Holistyczne podejście do zdrowia to jej pasja i sposób na życie. Skończyła szkołę zielarstwa i fitoterapii, a swoje umiejętności nieustannie rozwija biorąc udział w licznych szkoleniach i konferencjach. Uważa, że współcześnie społeczeństwo ma małą świadomość w kwestii swojego zdrowia i ciała. Pojawiają się problemy z uważnością i wsłuchaniem się we własne potrzeby oraz sygnały płynące z ciała. Za to ceni sobie terapie manualne, które potrafią w całości zadbać o kondycję naszego organizmu i zdrowia.

Joanna Bereza

Warsztaty kulinarne

Założycielka Raw Nest – wegańskiej restauracji oferującej zdrowe posiłki, soki cold pressed i bezcukrowe desery. Pasjonatka roślinnej kuchni, weganka od prawie 10 lat zagłębia tajniki roślinnej kuchni, szuka nowych smaków i sposobów na zweganizowanie tradycyjnych dań. W wolnym czasie poszukuje informacji o eko rozwiązaniach, które mogą ocalić świat, pływa i poszukuje nowych roślinnych smaków w kuchni.

Michał Wajdziak

Warsztaty kulinarne

Kucharz i cukiernik z dwunastoletnim doświadczeniem zawodowym. Pracował w wielu restauracjach i hotelach, w tym także jako szef kuchni w nieistniejącej już portugalskiej restauracji Tasca Ruczajnikw Krakowie. Pasjonat nieoczywistych połączeń smakowych, wielki fan ostrości i majonezu, jaj i masła, kulinarnie mocno związany z Portugalią – obecnie główny cukiernik w kawiarni Bom Dia w Krakowie, w której sprzedawane są pasteis de nata jego autorstwa (a także inne desery). Zachwyca go prostota kuchni portugalskiej oraz jej nietypowe i wyraziste smaki.

Realizacja SkyUpService // Jakub Klimek

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć do sklepu